Місця пов'язані з нашим героїчним минулим мають особливу енергетику. Їх обов'язково треба відвідати, щоб краще уявити в яких обставинах проходили події, які мають визначальне значення для нашої сучасності. Адже часом навіть, на перший погляд, незначні випадки можуть спричинитися до дуже значних змін.

Битва під Корсунем

У травні 1648 року Хмельницький вщент розбив військо польського короля і взяв у полон двох польних гетьманів.

Меморіал бою під Крутами

"Коли нігтем проводити по гребінцю, гребінець безперебійно-марудно дирчить. От так безупинно-марудно дирчала смерть в окопах... почався багнетний бій під вибухи трьох гармат і метушливу тріскотню кулеметів та розпучливі поодинокі вистріли з рушниць..."

Музеї і місця пов'язані з Романом Шухевичем

9 травня, коли українські телеканали, якими як правило керують жертви міфу про "моя хата з краю" масово крутили російськомовні фільми про героїв з червоними зірками на погонах, ми вирішили поїхати по місцях пов'язаних з іншими героями, а саме - Романом Шухевичем, командиром Української Повстанської Армії.

Конспіративна квартира Романа Шухевича у Княгиничах

Квартира знаходилася у будинку, де мешкав голова сільради, а за 100 метрів розміщувався штаб "істрєбків"!

Штаб командира УПА у Грімному

Уявіть собі невеличке село здебільшого населене поляками, у якому розміщений радянський військовий гарнізон. І майже в центрі села, біля старої дерев'яної церкви у домі священника Шухевич вирішив облаштувати черговий підпільний штаб з підземним бункером.

logo 1

© 2008 SlavaUkraini.org | Design by 2D Studio