Історія крізь призму пляшки з пивом

14.08.09

Петро Чернишов, ген. директор "Славутича". Фото з www.bigmir.net

Дивно, коли політтехнологи починають варити пиво. Довіри до таких людей немає. Але коли пивники починають писати про історію, стає уже смішно. От ген. директор пивного концерну "Славутич", наприклад, нещодавно спробував себе у історичній аналітиці. Вийшло кумедно, адже пивний історик наплутав грішне з праведним, змішавши докупи Запорізьких козаків, чеченських повстанців і навіть сомалійських піратів (!) Ідея напевне була пропіаритися як інтелектуал і тим самим позитивно вплинути на розвиток бізнесу "Славутича". А вийшов пук у калюжу, який призвів до насміхання і бойкоту з боку певних груп споживачів.

Драматизму ситуації додає той факт, що "Славутич" знаходиться у Запоріжжі, батьківщині Запорізьких козаків, яких Чернишов називає "организованным преступным сообществом".    

Публікуємо заяву-відповідь Петру Чернишову від "Історичного клубу Холодний Яр". Історик Роман Коваль грізно помахав нерадивому пивнику пальчиком і пригрозив публічною ганьбою, дісталося і журналу Каррєспандєнт. 

"Не пийте пиво виробництва групи “Carlsberg Group”!

Генеральний директор компанії “Славутич” (Carlsberg Group) Петро Чернишов у власній колонці (!) в журналі “Кореспондент” (№19, 28.05.2009) вивалив із себе таке: “Ориентир на запорожских казаков – плохое подспорье в построении развитого и правого государства. Таких идолов можно и уступить соседям”.

Хоч історії Запорозької Січі гендиректор, як слід не знає, зате точку зору на неї має. Запорозьких козаків він порівнює із сомалійськими піратами. Запорозьку Січ, борців за визволення Чечні та сомалійських піратів цей великорозумник називає “Организованным Преступным Сообществом”.

“Спудейське братство Києво-Могилянської Академії” перше відреагувало на геніальні висловлювання генерального директора Петра. Серед вимог – спростування та звільнення людини, яка принижує національну гідність українців. Студенти закликали українців бойкотувати пиво, яке виробляє “Carlsberg Group”, а саме: “Славутич”, “Львівське”, “Балтика“, “Tuborg”, “Carlsberg” і “Holsten”. 

Добра пропозиція! Петро її зрозуміє. Особливо, коли в очах партнерів виглядатиме людиною, що своїми заявами шкодить їхньому бізнесу.

До вимог “Спудейського братство Києво-Могилянської Академії” приєдналося Козацьке братство бойового Звичаю Спас “Сокіл”. Тепер приєднується й Історичний клуб “Холодний Яр” – дослідник козацької історії нашого народу.

Закликаючи українців не пити пиво згаданих марок, ми й радимо не передплачувати і не купувати журнал “Кореспондент”.

Від імені Історичного клубу “Холодний Яр”

Роман КОВАЛЬ"

Від себе дадамо пораду пану Петру зі "Славутича": для підвищення загальної ерудиції і уникнення подальших конфузів прочитати книги Дмитра Яворницького "Історія Запорізьких козаків" та Анни Політковської "Друга чеченська". 

 

 

 

 

 

повернутись

Щоб мати змогу залишати коментарі, необхідно зареєструватись.

logo 1

© 2008 SlavaUkraini.org | Design by 2D Studio