Ленін у Києві втратив обличчя

02.07.09

Гуд-бай Лєнін! У ніч на 30 червня у центрі Києва вождю російського більшовизму відбили обличчя і руку.

П'ятеро молодих людей о 4:20 ранку поставили драбину до пам'ятника Леніну на бульварі Шевченка і суттєво підправили образ комуністичного ідола. Тепер вождь російських більшовиків схожий на єгипетського Сфінкса.

Весь процес був знятий на відео. Спів-організатор акції Микола Коханівський заявив, що це подарунок командиру УПА Роману Шухевичу, день народження якого випадає саме на 30 червня. 

Найцікавіше, що ані міліція, ані перехожі не перешкаджали активістам. Лише після того як робота була закінчена усіх п'ятьох затримали і відправили до відділення міліції. 2 липня затримані були звільнені під розписку про невиїзд.

Прізвища затриманих біля пам'ятника Леніна 30 червня о 5:20 ранку: 



Перший заступник Голови Центрального Проводу ВО «Тризуб» ім. С.Бандери Андрій Тарасенко, Микола Коханівський, провідний член Конгресу Українських Націоналістів, та члени «Тризуба» Олександр Задорожний, Іван Срібний та Богдан Франт. 

Нагадаємо, що це вже друга розправа із головним більшовиком в Україні за останній місяць. 1 червня 2009 року у центрі Канева був підпалений Лєнін, який в результаті сильно обгорів і не піддається ремонту.

Взагалі форма розправи із комуністчиними ідолами є часом дуже різною, навіть кумедною. Наприклад у Борисполі на голову п'ятиметрового кам'яного одоробла у 2007 році начепили стілець. У листопаді 2008 року у Черкасах комунальні служби не зуміли (чи не захотіли ;) "акуратно" демонтувати вождя, в результаті чого 20-метровий колос був розламаний на кілька шматків і вивезений на смітник. А 23 листопада 2008 року у Керменчузі 3,5 метрову споруду вождя просто розтрощили на мілкі шматки якимсь дуже професійним способом.

Який пам'ятник наступний?

 

PS: як повідомила сьогодні газета "Сегодня" пам'ятник у Києві буде демонтовано. "На час ремонту Леніна демонтують, а потім його долю вирішить Кабмін, адже це пам'ятка національного рівня ( і це про ката українців каже український держслужбовець! - ред.). Монумент зроблено з рідкісного матеріалу - карельського кварциту. З нього будували Мавзолей у Москві. Кварцит треба замовляти", - сказав начальник главку культурної спадщини Руслан Кухаренко. 

 

 

повернутись

Щоб мати змогу залишати коментарі, необхідно зареєструватись.

logo 1

© 2008 SlavaUkraini.org | Design by 2D Studio