Запали свічку пам'яті

25.11.11

26 листопада 2011 року в усіх обласних центрах країни, Києві та у 32 столицях країн світу українці і всі небайдужі люди вшанують пам'ять мільйонів жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років.

Цьогорічний всеукраїнський громадський меморіальний захід до Дня пам'яті жертв Голодомору буде зокрема присвячено вшануванню пам'яті дітей, вбитих і ненароджених внаслідок трагічних подій '32-33 років.

Історики говорять, що серед усіх смертей в '32-33 році діти становили до половини вбитих. У вересні '33-го року за парти не сіло понад мільйон учнів.

На Київщині того року було зафіксовано 330 000 безпритульних дітей, які втратили батьків чи були покинуті ними в надії, що у великому місті малеча знайде собі шматочок хліба.

В пам'ять про тих, кого було вбито, в пам'ять про ненароджені мільйони співвітчизників молоді люди пронесуть в скорботній ході 500 свічок із чорними стрічками, на яких написані імена дітей, що померли від голоду. Імена віднайшли історики в Національній книзі пам'яті - від 6-місячних малюків до 17-річних юнаків.

Розпочнуть робити написи із зазначенням імені і віку загиблих дітей перед початком акції на м. Арсенальна. Свічки пронесуть незапаленими - як символ молодого, непрожитого життя.

Потім хода рушить до Національного меморіалу жертв Голодомору, де після панахиди і хвилини мовчання о 16-00 годині ці свічки запалять разом з усією Україною.

О 14:00 26 листопада розпочнеться скорботна хода від метро «Арсенальна» до Національного меморіалу пам'яті жертв Голодомору в Києві

О 14:30 біля Національного меморіалу пам'яті жертв голодоморів розпочнеться панахида, яку відправлять Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет, Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук. До участі запрошені представники віх церков та релігійних організацій в Україні. 

О 16-й годині 26 листопада - загальнонаціональна хвилина мовчання, під час якої мільйони українців запалять свічки біля Меморіалів Голодомору та на вікнах своїх домівок.

Інформація про акції в інших містах тут - bit.ly/holodomor_Ukraine_2011

«Тоді нас міг врятувати хліб, тепер нас врятує пам'ять. Приходь. Пам'ятай. Запали свічку!», - закликають організатори акції.

Громадський комітет із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду '32-33 років в Україні закликає українців пам'ятати про злочин геноциду та 26 листопада прийти до Національного меморіалу жертв Голодомору і запалити свічку пам'яті на вікнах своїх домівок.

За матеріалами holodomor33.org.ua

повернутись

Щоб мати змогу залишати коментарі, необхідно зареєструватись.

logo 1

© 2008 SlavaUkraini.org | Design by 2D Studio